Gegevens

KvK: 74649132
E: studioannacornelia@gmail.com

T: 0637455671

© 2020 Studio Anna Cornelia

about

Hi! Ik ben Anna, 24 jaar en de 'creative soul & dreamer achiever' achter deze illustraties. Ik ben dol op kunst, vintage vondsten, mijn familie en vrienden, bloemen, lang tafelen, reizen en natuurlijk illustreren en schilderen!

Op deze pagina vind je alles over mij! Mijn persoonlijke verhaal, mijn opleiding en het verhaal achter mijn werk. Heb je vragen? Laat ze dan onderaan de pagina achter!

1/3

 

Eigenlijk is het heel bijzonder dat ik nu pas zeker weet dat tekenen en kunst mijn grootste passies zijn; in elk vriendinnenboekje schreef ik ‘tekenen’ als grootste hobby en ‘tekenaar’ bij ‘wat wil je later worden?’. Toch verloor ik op de middelbare school mijn passie. Ik wilde zelfstandig zijn, zekerheid, een veilig inkomen en ik vergat even hoe je naar je eigen hart moet luisteren.

Twee jaar nadat ik mijn HAVO diploma had gehaald, moest ik aan mijn beide knieën geopereerd worden. Ik studeerde al wel, maar de pijn was vaak ondraaglijk dus besloot ik de operaties door te zetten. Het kostte ongeveer een jaar om volledig te revalideren: ik moest opnieuw leren lopen, fietsen en bewegen in het algemeen. Wat ik toen zag als een nachtmerrie, zie ik nu als een enorm keerpunt in mijn leven. Het voelde ontzettend oneerlijk dat ik tijdelijk moest stoppen met  mijn dagelijkse activiteiten zoals studeren en werken: juist nu alles zo goed ging.

Langzaam begon ik alles na een jaar weer op te pakken, maar ik werd enorm ongelukkig. Nadat ik ruim een jaar nauwelijks het huis uit was geweest was ik extreem angstig. Ik kreeg enorme paniekaanvallen en wist niet wat ik moest doen. Op school was ik ook helemaal niet meer gelukkig, terwijl ik het voor de operaties prima naar mijn zin had. Naast de fysieke revalidatie had ik mentaal ook zeker hulp nodig.

 

En terwijl ik revalideerde en niet uit bed kon, begon ik weer steeds meer te tekenen en pakte ik met steeds meer tegenzin mijn studieboeken. Toen ik weer kon lopen en psychische hulp kreeg, bleef ik tekenen en het heeft mij niet meer losgelaten.

Ik besloot alles anders te doen, want dit werkte blijkbaar niet. Ik stopte met mijn studie en nam ontslag bij mijn bijbaan. Ik had eindelijk ruimte om te herstellen zonder elke dag te piekeren over wat mij nou wel en wat nou niet gelukkig zou maken.En toen viel alles op zijn plek: ik werd steeds vaker gevraagd door mensen in mijn omgeving om speciale illustraties te maken van hun gezin, van hun pasgeboren kindje en voor huwelijkscadeaus. Mijn vriend en ik konden gaan samenwonen want er kwam uit het niets een huisje vrij, mijn medicijnen sloegen aan en ik voelde mij eindelijk weer mijzelf én ik kon weer genieten van alle grote en kleine dingen in het leven.

MY STORY

Het was een lange weg, maar ik kan eindelijk zeggen dat ik echt gelukkig ben en dit is het resultaat: Studio Anna Cornelia. Mijn droom, mijn uitlaatklep en mijn passie. Cornelia is mijn tweede naam, vernoemd naar mijn oma, tweede moeder en beste vriendin en zij zei altijd: ‘wees nooit niet bang en schouders eronder!’.

laat hier een vraag of berichtje achter!